Matematik
Matric distances
hej.
Jeg har en følgende opgave, som er usikker.
Her er føglende opgave:
Jeg har to punkter x=(3,4) og y=(-1,2), man skal regne d1, d2 og d∞:
d1 = |x1 - y1| + |x2 - y2| <=> |3 - (-1)| + |4 - 2| = 4 + 2 = 6.
d2 = sqrt(|x1 - y1|2 + |x2 - y2|2) <=> sqrt(|3 - (-1)|2 + |4 - 2|2) = sqrt(42 + 22) = sqrt(16 + 4) = sqrt(20).
Jeg kan ikke finde lave den med " d∞ ".
Det kunne være fedt, hvis du/i kunne vise med taleksempel i stedet bare vise formlen osv.
På forhånd tak.
Svar #1
02. oktober 2014 af peter lind
uendelig normen svarer til at du vælger det numerisk største tal. Her er det altså 4
Skriv et svar til: Matric distances
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
