Kemi

Aktuelle konsentration af permanganat

02. oktober 2014 af skolehjælp1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Afstem følgende reaktionsskema (surt):

Fe2+ (aq) + MnO42- (aq) ? Fe3+ (aq) + Mn2+ (aq) 

8H^+(aq)+4Fe2+ (aq) + MnO42- (aq) ? 4Fe3+ (aq) + Mn2+ (aq)+4H_2O(l)

Ud fra denne reaktion kan man bestemme [MnO42-] ved titrering med Fe2+. Der bruges 21,6 mL 0,08 M Fe2+ opløsning til titrering til ækvivalenspunktet, af 20 mL MnO42- opløsning. Beregn [MnO42-].  

Hvordan beregner man den aktuelle konsentration?? er det bare c=n/V


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af mathon

    8 H(aq)  +  5 Fe2+ (aq)  +  MnO4- (aq)   -->  5 Fe3+ (aq)  +  Mn2+ (aq)  +  4 H2O (l)

         .
                                                       
Fe2+     MnO4-
                stofmængdeforhold           5           1
                                                          1          0,2


Svar #2
02. oktober 2014 af skolehjælp1 (Slettet)

hvad skal jeg bruge stofmængde forhold til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af mathon

\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left [ MnO{_{4}}^{-} \right ]=\frac{n\left ( MnO{_{4}}^{-} \right )}{0,020\; L}=\frac{\mathbf{\color{Red} 0,2}\cdot n\left ( Fe^{2+} \right )}{0,020\; L}=\frac{0,2\cdot \left (0,0216\; L \right )\cdot \left (0,08\; \frac{mol}{L} \right )}{0,020\; L}=0,01728\; M


Svar #4
02. oktober 2014 af skolehjælp1 (Slettet)

hvordan udregner man stofmængdeforholdet?


Svar #5
02. oktober 2014 af skolehjælp1 (Slettet)

btw. det er MnO42-


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af mathon

I sur væske

                         MnO42-      --->     Mn2+   ???


Svar #7
02. oktober 2014 af skolehjælp1 (Slettet)

ja sådan står det i den givne opgave, det kan ikke lade sig gøre eller hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2014 af Heptan

Manganationen er ikke stabil i surt miljø. Den omdannes til permanganationen.

Se evt. http://www.ibchem.com/faq/?p=3


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2014 af Heptan

Lad os se bort fra det praktiske, og lege at vi bruger manganat. Stofmængden af jern(II) er da

n(Fe^2^+)=21,6\cdot 10^-^3 L \cdot 0,08 M
Jern(II) og manganat reagerer i forholdet 4:1. Med andre ord kræves der en fire gange mindre stofmængde manganat end jern(II).

n(MnO_4^2^-)=\frac{1}{4 }\cdot n(Fe^2^+)

Den aktuelle koncentration af manganat er nu:

[MnO_4^2^-]=n(MnO_4^2^-)/V(MnO_4^2^-)


Svar #10
03. oktober 2014 af skolehjælp1 (Slettet)

jeg forstår det nu, tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2014 af mathon

OK

            

  8 H(aq)  +  4 Fe2+ (aq)  +  MnO42- (aq)   -->  4 Fe3+ (aq)  +  Mn2+ (aq)  +  4 H2(l)

         .
                                                        
Fe2+     MnO4-
                stofmængdeforhold           4           1
                                                          1          0,25

\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left [ MnO{_{4}}^{-} \right ]=\frac{n\left ( MnO{_{4}}^{-} \right )}{0,020\; L}=\frac{\mathbf{\color{Red} 0,25}\cdot n\left ( Fe^{2+} \right )}{0,020\; L}=\frac{0,25\cdot \left (0,0216\; L \right )\cdot \left (0,08\; \frac{mol}{L} \right )}{0,020\; L}=0,0216\; M


Skriv et svar til: Aktuelle konsentration af permanganat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.