Matematik

Hastighed - help pls

02. oktober 2014 af sofie234 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?
 

Betina skal cykle 11 km.
Hvor lang tid tager turen, når hun kører 16 km/t?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hastigheden v er defineret som

        v = s / t

hvor s er afstanden, og t er køretiden.

Her kender man v og s og kan så isolere t.


Svar #2
02. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

Uhaa, det kunne jeg ikke helt forstå. Det er noget med at jeg skal gøre sådan; 11:16=0,6875

men det med at isolere t, kan jeg ikke rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er rigtigt, at man så får

         t = s / v = 11km / (16km/t)

Resultatet er så i timer, som kan omregnes til minutter ved at gange med 60.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2014 af poet (Slettet)

(60min/16km/t)*11=41,25 min. 
 


Svar #5
02. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

Altså 0,6875*60=41,25 minutter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af poet (Slettet)

Lige præcis :)


Svar #7
02. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen begge to! :)


Skriv et svar til: Hastighed - help pls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.