Matematik

Løsningen til ligningen

04. oktober 2014 af Paradoks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder løsningen 7x= 210 findes gennem følgende trin:

7x3=210
7x= 3\sqrt{}210
7x=5,9439
x= 5,9439
          7    
x= 0,8491

Hvad er der forkert ved løsningsmetoden? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2014 af Skolebrug123 (Slettet)

Jeg tror, det er vigtigt, at du fokuserer på ligningen som værende holistisk, altså som helhed. Kun ved denne indsigt kan du opnå fuld kontrol over ligningens sande væsen og afmystificere den. "x" som begreb og fænomen er yderst transcendent - For hvad er egentlig "x"? Hvem, hvad, og hvordan opstod den/han/hun, er i dette tilfæde et yderst vigtigt spørgsmål at stile sig selv. Er jeg som menneske overhovedet indrettet til at kunne gennemskue "x"? Her kan den psykologiske del af det matematiske fag komme dig til gode; for "x" kan siges at være mere end blot et tal, et individ, en organisme osv. "x" kan karakteriseres som værende offer for Borderline - En lidelse, hvortil identitetsvanskeligheder og personlighedsforstyrrelser hører med. Derfor, spørg dig selv, hvem er "x"? Kan jeg på nogen måde lokke "x" frem? Hvilke metoder kan bruges til at friste "x"?

Håber, du kunne bruge dette svar!


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2014 af mathon

                                        7x^3=210

                                        x^3=\frac{210}{7}=30

                                        x=30^{\frac{1}{3}}=\sqrt[3]{30}


Skriv et svar til: Løsningen til ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.