Matematik

Vektorer

05. oktober 2014 af simon196 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der nogen som kan hjælpe denne opgave? Den finder jeg virkelig svær!

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Opgave 111.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem, hvilket af tagets fladestykker, der ligger lodret over punktet (5 ; 14 ; 2,5) og find så skæringspunket mellem denne plan og linien med parameterfremstillingen

         [x ; y ; z] = [5 ; 14 ; 2,5] + t·[0 ; 0 ; 1]


Svar #2
05. oktober 2014 af simon196 (Slettet)

[x ; y ; z] = [0 ; 0 ; 2,5t]

Hvad skal jeg så herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

\Man skal skære linien med parameterfremstillingen

        [x ; y ; z] = [5 ; 14 ; 2,5] + t·[0 ; 0 ; 1]

(ikke det, du skrev) med den plan, der ligger lodret over punktet (5 ; 14 ; 2,5) . Skæringspunktet er centrum for det hul, der skal skæres ud til skorstenen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2014 af mathon

Tagfladen CDIH har bl.a.
normalvektoren
                                          \overrightarrow{n}=\frac{5}{24}\cdot \left (\overrightarrow{CD}\times\overrightarrow{CH} \right )=\begin{pmatrix} 7\\0 \\ 10 \end{pmatrix}
Tagfladen CDIH's ligning, når fikspunktet er C=\begin{pmatrix} 8\\8 \\ 2,5 \end{pmatrix} og P=\begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}er et vilkårligt punkt i planen

                                     \overrightarrow{n}\cdot \overrightarrow{CP}=0      

                                      \begin{pmatrix} 7\\0 \\ 10 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-8\\y-8 \\ z-2,5 \end{pmatrix}=0          

                  CDIH:           7x+10z-81=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2014 af mathon

skæringspunktsberegning:

                                    7\cdot5 +10\cdot\left ( t+2,5 \right ) -81=0
                                     t=2,1
dvs
                           (x_s,y_s,z_s)=(5;14;2,5)+2,1\cdot (0,0,1)=(5;14;4,6)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.