Matematik

Hjælp med de her matematiske regneopgaver (C-NIVEAU)

06. oktober 2014 af snylt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.. kan jeg få hjælp til at løse dem her? Altså, hvordan, de løses (evt. med mellemregninger)

Danke :)

1) Udregn 

1/2 * (2/3*4/7+1/7*1/2)

2) Udregn

5/6 a - 1/3 a + 2/9 a

3) Forkort brøken

12x + 18y

________

12x - 18y

4)

Forkort

x2 - xy

______

xy - y2

Den her

Beregn f (1/2) , når f (x) = -3x3 + 5x2 - 3x +1 .... forstår ikk?

   _______

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

1) Benyt   a(b + c) = ab + ac   og  d/e • f/g = d•f/e•g

2) Faktoriser a og udregn parentessen. Ex.  4a - 5a + 6a = (4 - 5 + 6)a= 5a 

3) Sæt mest mulig udenfor parentens og reducer

4) Sæt mest mulig udenfor parentens og reducer

5)  Hvis f (x) = - 3x3 + 5x2 - 3x +1. Så beregnes f(1/2) ved at erstatte x med 1/2    dvs. 

              f\left (\frac{1}{2} \right )=-3\left (\frac{1}{2} \right )^3+5\left (\frac{1}{2} \right )^2-3\left (\frac{1}{2} \right )+1= ...

Bemærk     :     \left (\frac{a}{b} \right )^n=\frac{a^n}{b^n}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

1)

Benyt, a (b+c) = ab + ac , men beregn først faktorerne (2/3 · 4/7) + (1/7· 1/2)

2)

Skriv den korrekt op, ved benyttelse af parenteser;

Er det 5 / (6a) eller (5/6) a

3)

Benyt

a/b = (a / k) /  (b / k), hvor k er konstanten

4)

Samme ved 3

f (1/2) = - 3 · (1/2)3 + 5 · (1/2)2 - 3 · (1/2) + 1 = ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

Fortsættelse til #1

Benyt også     a\cdot \frac{b}{c}=\frac{a\cdot b}{c}   til den sidste opgave


Svar #4
06. oktober 2014 af snylt (Slettet)

Ehm tjo.. altså, I skriver det op på en meget uforstående (al respekt til jer).. forstår bare ikke så meget, fx konstanten, og hvordan jeg skal sætte 2 brøker uden for en parentes osv?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

Opgave 1

\frac{1}{2}\left ( \frac{2}{3}\cdot \frac{4}{7}+\frac{1}{7}\cdot \frac{1}{2} \right )=\frac{1}{2}\cdot \frac{2}{3}\cdot \frac{4}{7}+\frac{1}{2}\cdot \frac{1}{7}\cdot \frac{1}{2} =\frac{1\cdot 2\cdot 4}{2\cdot 3\cdot 7}+\frac{1\cdot 1\cdot 1}{2\cdot 7\cdot 2}=...


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#4

Det handler bare om, at forstå det matematisk, men (2/3 · 4/7) + (1/7 · 1/2) = (8/21) + (1/14) = (16/42) + (3/42) = (16+3) / 42 = 19/42

Som konklusion

Sæt så stykket op, dvs. (1/2) · (19/42) = ...

I regneregelen om forlængelse og forkortelse, handler det om at der henholdsvis multipliceres eller divideres med samme tal (konstant)


Svar #7
07. oktober 2014 af snylt (Slettet)

tak for jeres hjælp... William jeg forstår det bedre, når du skriver det sådan op..

ehm, jeg har stadigvæk brug for hjælp til de her:

Løse denne ligning:

x(x - 2) - (x + )= -6

reducer

5x (x - y) - 3y (y - x) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

a)       x(x - 2) - (x +  )2 = - 6

        Der mangler noget ved   

b)     5x(x - y) - 3y(y - x) 

Gang ind i parentesserne. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

x(x - 2) - (x + ?)2 = -6

Benyt, 

(x - y)2 = x2 + y2 - 2xy

og

x(x - 2) = x2 - 2x

Få alle x på den ene side og tal på den anden side, og så isoler færdig


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

b)

5x(x-y)-3y(y-x)=5x^2-5xy-3y^2+3xy=5x^2-3y^2-2xy


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

#10 : Det er ikke korrekt :-)

 5x(x - y) - 3y(y - x) = 5x2 - 5xy - 3y2 + 3yx = 5x2 - 3y2 - 2xy


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#11

Overså lige, at det skulle være 5x2, retter nu :-)


Svar #13
07. oktober 2014 af snylt (Slettet)

sry, den skulle være det her x(x - 2) - (x + 1 )2 = -6

Håber ikke, at de her 2 er for meget (de er de 2 eneste) 

1) 

Forkort brøken

12x + 18y

_________

12x - 18y

2)

og så er der stadigvæk den her:

Beregn f (1/2) , når f (x) = -3x+ 5x2 - 3x + 1

forstår godt, at jeg skal smide 1/2 ind i x'ernes plads, men, hvad skal jeg præcis gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

x(x - 2) - (x + 1)2 = -6

x2 - 2x - x2 + 12 + 2x = - 6

x · (x2 - 2x - x2 + 1+ 2x) = - 6x

...


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Du skal beregne f(1/2). Indsæt så (1/2) på x pladsen og udregn. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Der er ingen mening i at gange hele ligningen med x. Du hæver heller ikke minusparentesen korrekt. Saml i stedet alle led på venstre side og reducer.

        x(x-2) - (x+1)2 = -6

        x2 - 2x - x2 -2x -1 = -6

        4x = 5


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

1)           x(x - 2) - (x + 1)2 = - 6   

              x2 - 2x - (x2 + 12 + 2•1•x) = - 6        (Ved brug af kvadratsætningen (a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

             x2 - 2x - x2 - 1 - 2x  = - 6         (ophæv en minusparentes ved ændre fortegnene på hvert led)

             - 4x - 1 = - 6               (reducer)   

             4x + 1 = 6           (gang igennem med -1)

             4x  = 5

             x = 4/5


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Jo der er mening i det. Man kan også gøre det sådan, for hvis ikke, så næsten det hele går ud med hinanden på venstre siden, så der kommer til at stå 1 = -6, men det skal findes den ubekendte.

Okay, den minusparentes skulle jeg have bemærket noget bedre, det indrømmer jeg.

Dog er fremgangsmåden i #16 nemmere at bruge.


Svar #19
07. oktober 2014 af snylt (Slettet)

koburg det ang. bergen f (1/2) forstår ikke, hvordan jeg skal regne 3x3,  hvis jeg sætter 1/2 ind?


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

2)  Sæt mest muligt udenfor parentes og reducer

\frac{12x+18y}{12x-18y}=\frac{6(2x+3y)}{6(2x-3y)}= ...


Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.