Matematik

Reducer potenser

06. oktober 2014 af Anonymepiger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan ikke finde ud af at reducere dette stykke. Kan i hjælpe?

7(3*2)3
   32


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

Det hedder ikke at reducer men at beregne.

Benyt \left ( a\cdot b \right )^n=a^n\cdot b^n

\frac{7(3\cdot 2)^3}{3^2}=\frac{7\cdot 3^3\cdot 2^3}{3^2}=\frac{7\cdot 3^2\cdot 3\cdot 2^3}{3^2}=7\cdot 3\cdot 2^3=...


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2014 af SuneChr

Jo, det er en reduceringsopgave.
Udtrykket i # 0 ér beregnet og skal nu reduceres.


Svar #3
06. oktober 2014 af Anonymepiger (Slettet)

Ja, men hvordan reducerer jeg den? Man skal jo benytte regnearternes hieraki, og dermed regne parentesen ud først?

Jeg er kommet til      \frac{21^{3}*14^{3}}{3^{2}} og kan ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#3

Fortsæt fra #1

..= 7 · 3 · 22 = 21 · 4 = 84


Svar #5
06. oktober 2014 af Anonymepiger (Slettet)

#4

Det skal reduceres, og der står vist, at man skal have potenser med i resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#5

Det har du da ikke skrevet noget om?

Desuden må du ikke gange en faktor ind på et produkt, kun på en sum og en differens.


Svar #7
06. oktober 2014 af Anonymepiger (Slettet)

#6

Det står i overskriften

Men hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#7

Overså lige overskriften.

Det kan reduceres til (7 · 33 · 23) / 32 , men det kan så også beregnes til et helt tal, da du har med tal og gøre, og ikke bogstaver.


Svar #9
06. oktober 2014 af Anonymepiger (Slettet)

#8

Super! Tak skal du have!


Skriv et svar til: Reducer potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.