Matematik

Hvordan ser resultatet hvis....

07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Her er et stykke \frac{1}{\sqrt[3]{(x+1)^2}} = (x+1)-\frac{2}{3} (brøk i resultat er i potens, men ved ikke hvordan man gør det her)

nævneren i stykket vises ikke i resultatet fordi det er 1. Men jeg undrer mig hvor nævneren ville stå i resultatet? Hvis det f.eks. var 4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

Skal du løse ligningen?


Svar #2
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

har løst den? og dette er algebra


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

\frac{1}{\sqrt[3]{(x+1)^2}}=\frac{1}{(x+1)^{\frac{2}{3}}}=(x+1)^{-\frac{2}{3}}


Svar #4
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Som sagt er det løst, men kan du svare på spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2014 af Heptan

#0

Dit stykke siger ikke noget om at nævneren er 1, men du taler måske om et andet stykke?

I omskrivningen er der blevet brugt potensregnereglerne:

\frac{1}{a}=a^{-1}          og          \sqrt[s]{a^r}=a^{\frac{r}{s}}

... og derfor venstresiden lig med højresiden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

#4  : Hvem henvender du dig til? Du kan med fordel begynde at benytte tegnet  #x   


Svar #7
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

\frac{1}{\sqrt[3]{(x+1)^2}} \frac{4}{\sqrt[3]{(x+1)^2}} Her er det jeg mener, altså istedet for nævneren 1 står der 4 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2014 af Heptan

Vi forstår ikke dit spørgsmål.

Men hvis du mener, at nævneren er lig med 1, så kan man løse ligningen og få resultaterne

x = -2          V         x = 0

Hvis nævneren i stedet er lig med 4, så får man resultaterne

x = -9          V         x = 7


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

#7     Bemærk at tælleren er det øverste del af brøkken og nævneren er det nederste del.

\frac{4}{\sqrt[3]{(x+1)^2}}=4(x+1)^{-\frac{2}{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2014 af Therk

Det er tælleren du hentyder til jf. forvirringen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2014 af SuneChr

Forstår ikke dit sidste spørgsmål # 0
Hvad er 4 ?

\frac{4}{\sqrt[3]{\left ( x+1 \right )^{2}}}=4\cdot \left ( x+1 \right )^{-\frac{2}{3}}  


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. oktober 2014 af Heptan

#7

Jeg tror ikke du taler om nævneren, men istedet om tælleren.

\frac{4}{\sqrt[3]{(x+1)^2}} =4 \cdot \frac{1}{\sqrt[3]{(x+1)^2}} = 4 \cdot (x+1)^{- \frac{2}{3}}


Svar #13
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

#10 undskyld :D du har ret


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. oktober 2014 af LeonhardEuler

Generelt

\frac{k}{\sqrt[q]{(x+h)^p}}=k(x+h)^{-\frac{p}{q}}

hvor q ≠ 0


Svar #15
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvorfor blive 2 tredje del negativt? men hvis man fjerner brøkstreg bliver 2tredjedel positivt? kan du forklare hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. oktober 2014 af Heptan

#15

\frac{1}{a}=a^{-1}


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. oktober 2014 af Therk

#14

Generelt

\frac{k}{\sqrt[q]{(x+h)^p}}=k(x+h)^{-\frac{p}{q}}

hvor q ≠ 0


Du kan nøjes med _{q\in \mathbb N} uden tab af generalitet - det giver også bedre mening med rodtegnet.


Svar #18
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Nogen der kan svare på spørgsmål #15?


Brugbart svar (0)

Svar #19
07. oktober 2014 af Therk

#18

Nogen der kan svare på spørgsmål #15?

Se #16. Der gælder i så tilfælde at

x^{-2/3} = \frac{1}{x^{2/3}}

Per definition er nemlig den multiplikative inverse givet ved

x^{-1}=\frac 1x


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. oktober 2014 af Heptan

#18 Når jeg fjerner brøkstregen bliver to tredjedele negativt og ikke positivt?


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.