Andre fag

Kedel beregning

07. oktober 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en kedelopgave, som jeg er lidt i tvivl om, om jeg har forstået korrekt - håber der er en, som kan be eller afkræfte :)


Svar #1
07. oktober 2014 af Redub (Slettet)

Hov-

h2, er selvfølgelig


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1.

md*(h0 - h1)

2.

md*(h2 - h1)

3.

md*(hx - h2)

4.

md*(h0 - hx)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg tror, du har beregnet h2 forkert.  Det skal være entalpien for vand på væskeform ved 64 bar og 116,3oC. Nu kender jeg ikke din tabel, men jeg sidder her med en, hvor jeg kan finde følgende værdier for h:

50 bar, 100oC: 422,71

50 bar, 120oC: 507,07

100 bar, 100oC: 426,48

100 bar, 120oC: 510,61

og så er man tvunget til at interpolere to gange:

Først mellem temperaturerne for begge de to tryk:

50 bar, 116,3oC: 422,71 + (507,07- 422,71)*(116,3 - 100)/(120 - 100) = 491,46 kJ/kg

100 bar, 116,3oC: 426,48 + (510,61 - 426,48)*(116,3 - 100)/(120 - 100) = 495,05 kJ/kg

og så interpolere mellem trykkene:

64 bar, 116,3oC = 491,46 + (495,05 - 491,46)*(64 - 50)/(100 - 50) = 492,47 kJ/kg


Svar #4
08. oktober 2014 af Redub (Slettet)

Jamen det er jo først efter overbeholderen, at trykket er 64 bar. Det er den vel ikke før overbeholderen? Eller?

Svar; Jo, det er den jo - never mind :D


Svar #5
08. oktober 2014 af Redub (Slettet)

Men ja, min h2 er forkert, har beregnet ud fra h'' og ikke h'. Laver den lige om :)


Svar #6
08. oktober 2014 af Redub (Slettet)

Jeg ved ikke helt hvor det går galt - interpolere vi på to forskellige måder?

Når jeg entapolere temperaturene, får jeg:

Hvorfor bruger du 50 og 100 bar?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den tabel gælder kun for mættet vanddamp.


Svar #8
08. oktober 2014 af Redub (Slettet)

Jeg har kun den tabel, og "Damptabel for overhedet damp" tilgængelig :/


Svar #9
08. oktober 2014 af Redub (Slettet)

Jeg tror det er rigtigt nok, for h' er i væskeform


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

I følge denne beregner:

http://www.spiraxsarco.com/dk/resources/steam-tables/sub-saturated-water.asp

skal entalpien af umættet vand ved 64 bar og 116,3oC være 492,604 kJ/kg.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)


Svar #12
08. oktober 2014 af Redub (Slettet)

Ja, det kan jeg godt se. Den må jeg lige tage op med min underviser, for det er jo to forskellige resultater.

Men 1000 tk for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. oktober 2014 af Stygotius (Slettet)

-Hvordan kan en beregning være kedel?


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Dit spørgsmål er jo fuldstændig uvedkommende for diskussionen i tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. oktober 2014 af Stygotius (Slettet)

-men interessant, ikke desto mindre.

Jeg indrømmer imidlertid at jeg glemte at det her drejer sig om naturfagspersoner.


Svar #16
14. oktober 2014 af Redub (Slettet)

Hvad er det du helt præcis vil vide? :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. oktober 2014 af Stygotius (Slettet)

"vil vide" ????


Brugbart svar (0)

Svar #18
14. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Stygotius prøver vist bare at fortælle dig, at kedelberegning skal i ét ord.


Skriv et svar til: Kedel beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.