Matematik

vektorer

07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har endnu en vektorer opgave som jeg har problemer med. 
Håber der er nogle der kan hjælpe mig. 


Svar #1
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Det er kun den sidste jeg er i tvivl om Altså kvadr. af vektor a + vektor b


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt definitionen af længden af en vektor a = [a1;a2]:

        |a| = √(aa) = √(a12 + a22)

Benyt det på hver af vektorerne a, b og a+b , hvor

        a = [3 ; -4]  ,   b = [-2 ; 3] .


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Bare beregn vektoren   c = a + b , og beregn så |c| .


Svar #4
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hm.. Kan du forklare yderligere??


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Udregn vektoren   c = a + b = [3 ; -4] + [-2 ; 3] = ....

Man har så        |a + b| = |c| = ....


Svar #6
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

(1,-1)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er vektoren c som er lig med a+b . Beregn nu den vektors længde.


Svar #8
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

kvadr. af 2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, netop.


Svar #10
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Tusind tak for alt den hjælp!!


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.