Matematik

Reducér udtryk O = 2 * 200/x^2 * x + x^2 + √(2) * x * 200 / x^2

08. oktober 2014 af krasso (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg har fået til opgave at udtrykke en prismes overfladeareal via X. Dette har jeg så gjort, og skal nu have reduceret dette udtryk:

O = 2 * 200/x^2 * x  + x^2 + √(2) * x * 200 / x^2

Hvordan gribes dette an?

Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Saml led med samme eksponent i x.


Svar #2
08. oktober 2014 af krasso (Slettet)

#1 Det forstår jeg desværre ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at bekræfte, om der menes funktionen

        O(x)=\frac{2\cdot 200}{x^{2}}\cdot x+x^{2}+\frac{\sqrt{2}\cdot x\cdot 200}{x^{2}}

Første og sidste led reduceres til samme potens i x og kan derfor kombineres.


Svar #4
08. oktober 2014 af krasso (Slettet)

Mit slutresultat bliver til O = 682.2 + x^2. Er det helt i vasken?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Er udtrykket, som jeg angiver det i #3? Så er dit udtryk ikke korrekt. Det første led skal divideres med x, og man angiver eksakte tal, ikke tilnærmede talværdier.


Svar #6
08. oktober 2014 af krasso (Slettet)

Det er det rigtig udtryk i #3, ja.


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så bliver det jo

        O(x) = 200·(2 + √2)/x  +  x2 .


Svar #8
08. oktober 2014 af krasso (Slettet)

#7 Aha.

Ja gid jeg forstod hvorfor. :p


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man benytter potensregneregler.    x/x2 = x1·x-2 = x1-2 = x-1 = 1/x .


Svar #10
08. oktober 2014 af krasso (Slettet)

Okay, nu er vi næsten ved at være der. Jeg takker for hjælpen indtil videre!

Jeg kan se hvorfor at det bliver til O = √2*200 + 2*200 / x + x^2.

Men jeg kan simpelthen ikke få det til at hænge sammen, hvordan det er det samme, som det du skrev i #7.


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der skal parentes omkring leddene i tælleren i den første brøk. De to led i tælleren indeholder den fælles faktor 200 , der kan sættes uden for parentes.

        2·200 + (√2)·200 = 200·(2 + √2) .


Svar #12
08. oktober 2014 af krasso (Slettet)

Jeg forstår nu.

Mange tak for hjælpen både i går og i dag. Og i aften bliver sikkert ikke sidste gang.

Du er en helt! ^^


Skriv et svar til: Reducér udtryk O = 2 * 200/x^2 * x + x^2 + √(2) * x * 200 / x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.