Matematik

standardnormalfordeling , phi (statistik)

08. oktober 2014 af linebinebisse (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! Jeg har et lille irriterende problem. Problemet opstå når jeg skal regne sandsynligheden for om en observation ligger over eller under en given værdi. Vi får for det meste oplyst middelværdi og spredning og jeg benytter følgende formel: 

Φ((a-μ)/σ) 

Jeg ved at det er den rigtige formel og når jeg slå phi op er det også nogle gange rigtigt.. men nogle gange har jeg fået forkert fortegn og jeg får så det modsatte af det jeg ønsker. 

Jeg kan ikke lige gennemskue den (statistisk) rigtige metode til at få det korrekte fortegn, jeg kan kun gætte, og det går jo ikke til eksamen. 

Mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af peter lind

Hvordan kan du få forkert fortegn ? en sandsynlighed er aldrig negativ


Svar #2
08. oktober 2014 af linebinebisse (Slettet)

eksempel: 

middelværdi 200, spredning 40 og der øsnkes at finde sandsynligheden for at en observation ligger over 190 

Φ((190-200)/40) = Φ(-0.25) = 0.401

men det korrekte svar er 0.599 hvilket svarer til Φ(0.25)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2014 af peter lind

Det er når der spørges om større end. Der gælder

P(X>x) = 1-P(X≤x)  Φ(x) = P(X≤x) for en standartnormalfordeling


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2018 af Jasper1 (Slettet)

Hvordan regner man det der tegn ud? 

Φ


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2018 af peter lind

Det slår man op i et CAS værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2018 af Jasper1 (Slettet)

Vil du så gerne være sød of regne denne ud for mig så? Har nemlig ikke et CAS værktøj ??

1-F (-1.57)

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2018 af peter lind

Et CAS værktøj inkluderer et regneark og sådan et har du sandsynligvis Facit står også i den fil du har vedlagt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2018 af Jasper1 (Slettet)

Ja, men facit der er angivet er forkert... kan sådan et CAS-værktøj være normalfordelingstabellen? ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2018 af peter lind

det kan det også være


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2018 af Jasper1 (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: standardnormalfordeling , phi (statistik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.