Matematik

Reducering af ligning

09. oktober 2014 af CLynge123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan reducerer jeg denne ligning?

(a+b)^2-2ab-a^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af peter lind

Brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse på det første led


Svar #2
09. oktober 2014 af CLynge123 (Slettet)

altså (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

(a+b)- 2ab - a= a2 + b2 + 2ab - 2ab - a2 = b2


Svar #4
09. oktober 2014 af CLynge123 (Slettet)

Kan det passe at ligningen ender med kun at hedde b^2 ??
altså sådan her:

(a+b)^2-2ab-a^2
a^2+b^2+2ab-2ab-a^2: (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab
b^2+2ab-2ab: a^2 går ud med hinanden
b^2: 2ab går ud med hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2014 af SuneChr

# 0
Udtrykket, du har skrevet, er, ja, et udtryk, og ikke en ligning.
En ligning skal have et lighedstegn, for at der er balance i tingene.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#4

Ja, se #3.


Skriv et svar til: Reducering af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.