Matematik

Rødder i polynomier

09. oktober 2014 af poet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har til lektie at lave et par opgaver til imorgen, men sidder fast i denne opgave. Hvordan viser jeg at 2 er en rod i polynomiet?? 

Har vedhæftet opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af mathon

               p(\mathbf{\color{Red} 2})=-2\cdot \mathbf{\color{Red} 2}^3-8\cdot \mathbf{\color{Red} 2}^2+6\cdot \mathbf{\color{Red} 2}+36=-16-32+12+36=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 2 i polynomiet p(x) = -2x3 -8x2 + 6x + 36 .

Hvis p(2) = 0 , er 2 en rod i polynomiet.


Skriv et svar til: Rødder i polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.