Matematik

Rentetilskrivninger og ydelser

12. oktober 2014 af Camolla117 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle sammen!

Jeg håber virkelig i kan hjælpe mig med denne opgave. Jeg vil være super glad hvisjeg kunne få svar senest Tirsdag, da det snart skal afleveres! :D Her kommer det:

Isabella og Christian vil låne 10 000 kr. til rejsen. De får tilbudt et lån, hvor den månedlige ydelse er 1000 kr., og renten er 2,12% pr. måned

3.4 Undersøg hvor mange måneder der går før låner er betalt tilbage.

Jeg tilføjer en fil der er lavet i Excel man skal bruge til det.

Jeg håber virkelig i kan hjælpe for jeg fatter det virkelig ikke.. :I

Hilsen mig:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2014 af mathon

Du har
                        G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}
hvoraf
                         n=\frac{\log\left ( \frac{y}{y-G\cdot r} \right )}{\log(1+r)}


Svar #2
12. oktober 2014 af Camolla117 (Slettet)

Jeg beklager virkelig men jeg forstår det stadig ikke... Hvordan laver jeg det i regnearket? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2014 af Soeffi

Ydelsen er konstant 1000 kr. Rentetilskrivning er forrige saldo gange 0,0212. Ny saldo = gammel saldo - (ydelse - rente). Rettet ark vedlagt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. august 2015 af Soeffi

Excel billede. Lånet er betalt efter 12 måneder, sidste betaling vil være mindre end de andre. Rentesummen ser ud til at være anbragt en række forkert.


Skriv et svar til: Rentetilskrivninger og ydelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.