Matematik

Vektorer

12. oktober 2014 af emsely96 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. 

Har et spørgsmål omkring en opgave i vektorer, jeg ikke rigtig kan finde ud af selv, opgaven lyder: 

Punkterne A, B, og C har koordinaterne A(0,3), B(3,7), C(5,-1). Bestem koordinaterne til D således, at ABCD er et parallelogram. 
Angiv desuden koordinaterne til diagonalernes skæringspunkt M. 

Håber virkelig nogle kan hjælpe! 

-Emely :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2014 af peter lind

Brug at vektor CD = -AB og at OD = OC+CD


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt kan man benytte, at   AD = BC og dermed

        OD = OA + AD = OA + BC .

I et parallelogram skærer diagonalerne hinanden i deres midtpunkter. Derfor er

        OM = OA + AM = OA + (1/2)·AC


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.