Matematik

Matematik Geometri

15. oktober 2014 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg har figuren : se linket og jeg skal finde de ukendte sider og vinkler

Jeg har fundet den sidste vinkel til 45 grader.

Hvilken formel skal jeg bruge til, at beregne de to ukendte sider

På forhånd tak

-Karl :-D

Vedhæftet fil: ....PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Sinusrelationen. 


Svar #2
15. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

altså den som hedder: a/sin(A) = b(sin(B)?? er det den? :-)

b = sin(B) * a/sin(A)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Hvis a = 37 

så er \frac{Sin(A)}{a} = \frac{Sin(B)}{b} = \frac{Sin(30)}{37} =\frac{ Sin(105)}{b}

Det ses, at b = \frac{Sin(105)\cdot 37}{Sin(30)}


Svar #4
15. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

a = 38

A = 30 grader

b = 71,48

B = 45 grader

C = 105 grader c = ?????

okay, tak, men når man så har beregnet b - hvordan beregner man så den sidste side altså c?? :-)

For der står ikke nogle udregninger til, hvordan man beregner c, kun a og b??


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Du skal benytte sinusrelationen. Den fortæller, at 

\frac{Sin(A)}{a} = \frac{Sin(B)}{b} = \frac{Sin(C)}{c}


Svar #6
15. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

skal jeg så isolere c = :-)

så den hedder c = sin(C) * sin(B)/b

eller hedder den c = sin(C) * sin (A)/a


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Ingen af delene. 

b = Sin(B)*c / Sin(C) 


Svar #8
15. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

men den du skriver der skal jeg bruge til, at bergne b, jeg mangler at beregne siden c når jeg har alle de andre sider og vinkler og mit spørgsmål er hvilken udregning jeg skal bruge til c den sidste ubekendte? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Bare gang over kors og isoler c i stedet for b ved at dividere med b

Svar #10
15. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

Hedder den så?

- sin(B)/sin(C) * b = c

eller

- Sin(b)*b /(sinC) = c


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Ingen af delene.

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Korrektion #9:
Divider med Sin(B)

Svar #13
15. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

Altså hvis den ikke hedder

c = sin(C) * b /sin(B), så ved jeg ikke hvad du mener? :-) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Det gør den også, men det har du først skrevet nu.

Svar #15
15. oktober 2014 af karl1236 (Slettet)

okay, wow - tak :-D


Skriv et svar til: Matematik Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.