Matematik

Isoler i en brøk

16. oktober 2014 af Martin84a (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, min hjerne er gået helt død, og jeg synes slet ikke regnereglerne i min bog giver mening, så jeg prøver her :)

\frac{13}{sin(A)}=\frac{10}{sin(23)}

Jeg vil gerne isolere Sin(A), men jeg kan ikke rigtig se hvordan jeg skal gøre det. Der er vel ikke en let måde til hurtigt at smide 13 over på den højre side af lighedstegnet? Ellers så tænker jeg, gange med sin(A) på begge sider, så står der:


13=\frac{10}{sin(23)}*sin(A)

Korrekt? Og derefter, kan jeg så gange med sin(23), og så få:

13*sin(23)=10*sin(A)

Derefter kan man vel dividere med 10 på begge sider, og så få:

\frac{13*sin(23)}{10}=sin(A)

Er det korrekt matematik, eller lige til at lukke op og skide i? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt isoleret.

Husk at angive gradtal på vinklerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2014 af mathon

                 \frac{13}{sin(A)}=\frac{10}{sin(23)}

                   \frac{\sin(A)}{13}=\frac{\sin\left ( 23^{\circ} \right )}{10}

                  \sin(A)=\frac{\sin(23^{\circ})}{10}\cdot 13


Svar #3
16. oktober 2014 af Martin84a (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Isoler i en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.