Matematik

Matematik opgave reduktion

17. oktober 2014 af NikolinePedersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

Sidder her og knokler med en matematik opgave! Er dog gået i stå, og kan ikke rigtig finde ud af den :-(...

Man skal reducere de nedstående udtryk, som jeg har vedhæftet.

Håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

I alle brøkerne kan nævneren forkortes væk.

Stykket a), for eksempel, har formen

        \frac{\frac{a}{b}}{a}=\frac{1}{b}


Svar #2
17. oktober 2014 af NikolinePedersen (Slettet)

Okay, kan du måske prøve at skrive hele udregningen til stykket a, for kan stadig ikke helt gennemskue det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo så

        \frac{\frac{x+t}{x\cdot t}}{x+t}=\frac{1}{x\cdot t}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2014 af mathon

                  \frac{\frac{1}{x\cdot t}\cdot \left ( x-t \right )}{\left (x-t \right )}=\; \; \; \; \; \; x\neq t \; \; \; \; \; \; t\neq 0

                          \frac{1}{x\cdot t}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2014 af mathon

                  \frac{\frac{x}{x\cdot t}+\frac{y}{x\cdot t}}{\left (x+y \right )}=\frac{\frac{1}{x\cdot t}\cdot \left ( x+y \right )}{\left ( x+y \right )}=\frac{1}{x\cdot t}\; \; \; \; \; \; x\notin \{0,-y\}\; t\neq 0


Skriv et svar til: Matematik opgave reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.