Matematik

olsen vander drivhus

18. oktober 2014 af 7klasse (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg vil gerne have hjælp til opgaverne på arket!

Vedhæftet fil: IMG_8423.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2014 af mathon

Hvad er du selv kommet frem til
og hvad søger du hjælp til?


Svar #2
18. oktober 2014 af 7klasse (Slettet)

jeg mangler hjælp til de sidste 5 punkter... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2014 af mathon

Hvor mange dl vand fik hver tomatplante pr døgn.

Du har beregnet vandbeholderens rumfang, har beregnet tomatbeddets areal og ved hvor mange planter der er pr. arealenhed og kan så beregne, hvor meget vand hver enkelt tomatplante får pr dag/døgn.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2014 af mathon

vandbeholderen rummer     180 L
vandtilførsel pr døgn  (180 L) : (7 døgn) = 25,71 L/døgn
vandtilførsel pr døgn pr bed  (25,71 L/døgn) : (2 bede) = 12,86 L/(døgn·bed)
ved jævn vandtilførsel 
tilføres pr døgn pr bed pr m2
                                                (12,86 L/(døgn·bed) : (3,6 m2) = 3,54 L/(døgn·bed·m2)
som 18 tomatplanter deler.

Hver tomatplante modtager    (12,86 L/(døgn) : (18 planter) = 0,198 L/(døgn·plante) =
                                                                                                              1,98 dL/(døgn·plante) ≈ 
                                                                                                               2 dL/(døgn·plante) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2014 af mathon

Vandkanden har form som en cylinder, hvis diameter og højde du kender.

                                             V=\frac{\pi }{4}\cdot h\cdot d^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2014 af mathon

Vandkanden indeholder:
                                            
                                \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! V=\frac{\pi }{4}\cdot h\cdot d^2=\frac{\pi }{4}\cdot \left (4\; dm \right )\cdot \left (2,4\; dm \right )^2=18,0956\; dm^3=18,0956\; L\approx 18,1\; L


Svar #7
19. oktober 2014 af 7klasse (Slettet)

Taaaak

Skriv et svar til: olsen vander drivhus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.