Matematik

Renter

25. oktober 2014 af IdaAndersen24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey.
Jeg er fuldstændig lost i det her. Vi har lige haft om det, men jeg kan bare ikke husket noget som helst, og mine noter er ikke særlig nyttige.. 
Er der nogen som kan hjælpe med opgaverne?

På forhånd tak!

Opgave 6.    

Bente har en konto, hvor startbeløbet var 800 kroner i 1982. Renten på hendes konto har været uændret siden (på 3%). 
a)    Hvor mange penge står der på kontoen her i 2014?
b)    Hvad skulle renten have været for at der stod 2000 kroner i 2014? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2014 af mathon

Benyt renteformlen

   a)
                                           K_n=K_0\cdot (1+r)^n

og på formen 
   b)

                                           p=100r=\left (\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1 \right )\cdot 100

.............
     Bemærk forskellen på udtrykkene rente (kr) og rentesats (%).


Svar #2
27. oktober 2014 af IdaAndersen24 (Slettet)

tak, men hvad står alle bogstaverne for?

Altså: Kn, Ko, r, n, p, og  100r?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2014 af mathon

Kn er K_0 ført n terminer frem
K_0 er det på kontoen indsatte beløb til 0'te termin
r er rentesatsatsen som decimaltal
n er antal terminer
p er terminsrenteprocenten = 100·r
 


Svar #4
27. oktober 2014 af IdaAndersen24 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!
 


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.