Matematik

hjølp til funktion f

25. oktober 2014 af kaanbjerg3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=0,01x^3-1,5^2-75x+6000

nulpunkt

fortegnsvariation 

monotoniforhold 

ekstrema 

a) beskriv funktionen f ved hjælp af 2 af ovenstående analysepunkter


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af mathon

Må du bruge CASværktøj?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2014 af LubDub (Slettet)

nulpunkt

         prøv at få det på formen f(x) = a•x2 + b•x + c og find derefter diskriminten d = b2 - 4•a•c    
        
         for d > 0: To reelle løsninger, der er givet ved:  x = (-b ± √d) / (2•a)
         for d = 0: En reel løsning, der er givet ved: x = (-b) / (2•a)
         for d < 0: Ingen reelle løsninge r


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2014 af mathon

            sæt f '(x) = 0 og løs ligningen mht x for at finde monotoniintervalgrænser.

og brug vejledningen i #2 for d > 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2014 af LubDub (Slettet)

      omg så ikke, at der stod x3.

      brug cas-værktøj til at løse det


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2014 af mathon

#3 fortsat

da
                         \begin{array}{|c|c|c||c|} \hline a&b&c&{\color{Red} \mathbf d}\\ \hline 0,03&-3&-75&{\color{Red} \mathbf {18}}\\ \hline \end{array}
                     

                          x={-(-3)\pm\sqrt{18} \over 2\cdot 0,03}=\left\{\begin{matrix} ?\\? \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: hjølp til funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.