Matematik

Udtryk z ved x ud fra 3 oplysninger (proportionalitet)

26. oktober 2014 af krasso (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om tre variable x, y og z oplyses følgende:

* z er lige frem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3.

* x og y er omvendt proportionale.

* y er 10, når x er 2.

Udtryk z ved x.

Hvordan tilgås denne opgave? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2014 af peter lind

z=3*y

y=k/x. k finder du af oplysningen nedenunder

Indsæt resultatet fra den anden opgave iden først


Svar #2
26. oktober 2014 af krasso (Slettet)

#1 Det forstår jeg desværre ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2014 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Svar #4
26. oktober 2014 af krasso (Slettet)

#3 Hvordan man griber problemet an. Hvor man skal starte henne.


Svar #5
26. oktober 2014 af krasso (Slettet)

Okay scratch that.

Er det rigtigt forstået, at det endelige svar er z = 60 * x?


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. oktober 2014 af peter lind

Nej z=60/x


Svar #7
26. oktober 2014 af krasso (Slettet)

Nåh ja, klart. Tak skal du have!


Skriv et svar til: Udtryk z ved x ud fra 3 oplysninger (proportionalitet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.