Matematik

Epsilon - funktioner opgaver

26. oktober 2014 af soldier123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Sidder og læser om epsilon funktioner og prøver at forstår det, så jeg tænkte at det ville være en god ide, at prøve og regne nogle opgaver, hvor epsilonfunktionerne indgår, Har fundet en opgave, men kan dog ikke finde ud af at regne, håber nogen vil forklare/hjælpe med opgaven. 

På forhnd tak :)

PS. Opgaven er vedhæftet 

Vedhæftet fil: epsilon.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Man skal udregne

        f(x0+h) = (x0 + h)2

og

        g(x0+h) = (x0 + h)3

hvor man så udskiller leddene for f(x0) , leddene der er proportionale med h, og leddene der indeholder h i højere potenser end 1. Benyt kendte kvadratsætninger eller binomialsætningen.


Svar #2
26. oktober 2014 af soldier123 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) Giver meget god mening. Kan man fx bare sætte (x0 + h)2 ind i binomialsætningen også har man svaret?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er for så vidt korrekt. For funktionen f benytter man kvadratsætningen for (a+b)2 . For g benytter man udtrykket for (a+b)3 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2014 af mathon

            (a + b)2 = a2 + 2ab + b2

            (a + b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3


Skriv et svar til: Epsilon - funktioner opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.