Matematik

Partielt afledte

27. oktober 2014 af Mettejensen3 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Find den partielt afledte dz/dx af følgende funktion:

5xy^2+(z+1)^3*y-(2x)^2=x/z-ln(xyz)+3

Nogen der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af mathon

3y(z+1)^2\cdot \frac{\partial z}{\partial x}=-\frac{x}{z^2}\cdot \frac{\partial z}{\partial x}-\frac{1}{xyz}\cdot xy\cdot \frac{\partial z}{\partial x}

\left (3y\left ( z+1 \right )^2+\frac{x}{z^2} +\frac{1}{z} \right )\frac{\partial z}{\partial x}=0

                       \frac{\partial z}{\partial x}=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2014 af mathon

korrigeret opgavetekst:

                     5xy^2+(z+1)^3\cdot y-(zx)^2=\frac{x}{z}-\ln(xyz)+3

partielt differentieret mht z

                     0+y\cdot 3(z+1)^2\cdot \frac{\partial z}{\partial x}-2\cdot xz\cdot x\cdot \frac{\partial z}{\partial x}=-\frac{x}{z^2}\cdot \frac{\partial z}{\partial x}-\frac{xy}{xyz}\cdot \frac{\partial z}{\partial x}+0

                     \left [3y(z+1)^2-2x^2z+\frac{x}{z^2+\frac{1}{z}} \right ]\cdot \frac{\partial z}{\partial x}=0
 


Skriv et svar til: Partielt afledte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.