Matematik

Vektorer

27. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg er igang med min aflevering og er stødt på denne opgave, som jeg har prøvet at lave, men er meget i tvivl om. Håber nogle af jer, vil kigge på det og give mig feedback.

Opgaven lyder:

En cirkel er bestemt ved ligningen x^2+8x+y^2-4y=10

Bestem koordinatsættet til cirklens centrum og den radius.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af mathon

kvadratkompletter
                                            x2 + 8x
                                og
                                            y2 - 4y
                                           


Svar #2
27. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Er det ikke det, jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2014 af mathon

Hvad er spørgsmålet så?


Svar #4
27. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Om det er rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2014 af mathon

                                            x2 + 8x = (x+4)2 - 16
                                og
                                            y2 - 4y = (y-2)2 - 4
 hvoraf
                                 x2 + 8x + y2 - 4y = 10       

                                 (x+4)2 - 16 + (y-2)2 - 4 = 10

                                 (x+4)2 + (y-2)2 = 30

                                 (x - (-4))2 +  (y - 2)2 = (√(30))2

  
            


Svar #6
27. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Dvs. koordinatsættet er (4,2) og radius er ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2014 af mathon

dvs
            centrum i (-4,2) og radius r = √(30)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.