Kemi

hvordan forholder 2,6*10(i 21 potens) sig til mol (6,02*10(23))???

28. oktober 2014 af tim293 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hver femte sekund indånder vi omkring en halv liter luft.

Hvor stor en stofmængde 0indånder vi ved en vejrtrækning, hvis luften indeholder 2,6*1021 molekyler dioxygen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2014 af mathon

  antal indåndede mol O2:
                                                 n(O_2)={\color{Red} \mathbf{\frac{1}{5}}}\cdot \frac{2,6\cdot 10^{21}}{6,02\cdot 10^{23}\; mol^{-1}}=8,64\cdot 10^{-4}\; mol


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2014 af mathon

OK
         dioxygen

                            n(O_2)=\frac{2,6\cdot 10^{21}}{6,02\cdot 10^{23}\; mol^{-1}}=0,0043 \; mol


Svar #3
28. oktober 2014 af tim293 (Slettet)

altså jeg prøver at forstå det her. 

Lad os antage at regnestykket var 2,6*1023 divideret med 6,02*1023.

det vil sige 2,6/6,02 hvilket er 0,43. Men nu er det jo 2,6*1021, så vi flytter komma'et 2 pladser til venstre

0,0043


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2014 af Heptan

Korrekt

Husk desuden enheden mol og mol-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2018 af Melissa154

Hvordan skal man skrive svaret til dette spørgsmål op? :) 


Skriv et svar til: hvordan forholder 2,6*10(i 21 potens) sig til mol (6,02*10(23))???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.