Matematik

Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med linjen?

28. oktober 2014 af ceciliebulow17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ja som sagt i overskriften, skal jeg bestemme en ligning for den tangent, der er parallel med linjen = 2y+5=2x.

Er pænt lost, så gerne deltaljerede svar - tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først hældningskoefficienten a for den opgivne linie. Hvis det drejer som at bestemme en tangent til grafen for en funktion f(x) , skal man så løse ligningen f '(x) = a .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2014 af mathon

Jeg skal bestemme en ligning for den tangent,
der er parallel med linjen 

                                        y=x-\frac{5}{2}

dvs tangenten med ligningen
                                       
                                       y=x+b
                                    


Svar #3
28. oktober 2014 af ceciliebulow17 (Slettet)

okay tak! :-)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med linjen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.