Matematik

Afgør om udviklingen er proportionel

04. november 2014 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Som overskriften siger har jeg lidt problemer med at afgøre om udviklingen er proportionel, da jeg ikke helt ved hvad det er...

Vi er ikke kommet helt ordentligt ind på emnet, så håber der er en, der lige gider at forklare mig det :)

Opgaven lyder således;

En udvikling går lige igennem punkterne (-3;-1) & (2;6). Afgør om udviklingen er proportionel.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2014 af mathon

For proportionale størrelser x og y
gælder:
                        \frac{y}{x}=a
hvoraf
                        y=ax
Hvis
Linjen gennem (-3;-1) & (2;6)
har ligningen
                        y=ax+b\; \; \; \; \; b\neq 0    
.  
   Er x og y ikke proportionale


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2014 af mathon

                  \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b\\ \hline -3&-1&2&6&\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&y_1-ax_1 \end{array}


Svar #3
04. november 2014 af yasminadem (Slettet)

Okay, så for at en "udvikling" (ved ikke hvad ellers jeg skal kalde det) skal være proportionel, skal b skære i 0?

Er ikke sikker på at jeg forstår... 


Skriv et svar til: Afgør om udviklingen er proportionel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.