Matematik

Hvor er fejlen? - opstilling

04. november 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har regnet et stykke, jeg kan se at der er noget galt med opstillingen, dog er den regnet 100% rigtigt. Kan ikke finde fejlen i opstillingen, nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: opgave copy.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor mener du, at der er fejl i opstillingen?

Ligningssystemet er

        3x + 5y = 34
        6x + 2y = 20

dvs

1)        3x + 5y = 34
2)        3x +  y = 10

Trækker man ligning 2 fra ligning 1, får man

        4y = 24 , eller

        y = 6

der indsat i en af de to ligninger giver

        3x = 10 - y = 10 - 6 = 4

hvoraf

        x = 4/3 .


Svar #2
04. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Jaja men jeg har jo to resultater for x hvilket er det samme, men normalt har man 1 resultat, hvilket vil sige at der er en fejl i opstillingen. Jeg kan vel ikke aflevere denne opgave med 2 resultater kun for.x

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du bør da kunne se, at 8/6 = 4/3 .


Svar #4
04. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Læs #2

"Jaja men jeg har jo to resultater for x hvilket er det samme"
Altså to resultater for x hvilket er det samme,

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg forstår ikke, hvad du forsøger at udtrykke her. Hvad mener du med, at du har to resultater for x hvilket er det samme?

Du kan vel selv finde ud af at forkorte 8/6 til 4/3 ? Man får samme værdi for x ved at indsætte y i de to ligninger.


Svar #6
04. november 2014 af Hansihh (Slettet)

2 resultater som er det samme, men min oprindelige spørgsmål er vel hvor fejlen er i opstillingen og som du kan se er de to brøker det samme, forskellen er blot at den ene er forkortet og den anden er ikke, hvilket jeg er klar over. Som du kan se har jeg regnet x to gange. Hvordan kan jeg kun regne x en gang?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg forstår ikke, hvor du mener, at der er et problem. Du får samme værdi af x ved at indsætte y i hver af de to ligninger. Det er tilstrækkeligt at indsætte i den ene af de to ligninger, men det er da en udmærket kontrol at indsætte i begge ligninger med samme værdi for x som resultatet.


Skriv et svar til: Hvor er fejlen? - opstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.