Matematik

Differentiering

04. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, hvordan differentierer jeg y(t)2+t???
Mit CAS værktøj siger at det er 2y(t)*y'(t)+1, men jeg forstår ikke hvor de y'(t) kommer fra??


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter reglen for differentiation af et produkt

        (y(t)2 + t)' = 2·y(t)·y'(t) + 1

        y(t)2 = y(t)·y(t) , (y(t)2)' = (y(t)·y(t)' = y'(t)·y(t) + y(t)·y'(t) = 2·y(t)·y'(t)


Svar #2
04. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Mange tak!!! :)
 


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.