Matematik

Andengradsligning - Bestem K

05. november 2014 af Darla96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber der er en der kan hjælpe! 

"Bestem tallet k, så ligningen x i anden +4x+k=0 får præcis en løsning. Bestem derefter løsningen". 

(Hint: se på d) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af PeterValberg

andengradsligningen

ax^2+bx+c=0

har netop én løsning, når diskriminanten d=0
du skal altså løse ligningen:

b^2-4ac=0

med de aktuelle værdier:

4^2-4\cdot 1\cdot k=0

løs mht k

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Andengradsligning - Bestem K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.