Matematik

Vektor regning

05. november 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal løse den følgende opgave. Er der nogle der vil hjælpe mig skridt for skridt? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af mathon

Intet synligt vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er kun en sort streg i det vedhæftede.


Svar #3
05. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hovsa her er det 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt, at AB = OB - OA .

        -2·AB = 2·BA = BA + BA = - AB - AB


Svar #5
05. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Er det, det der kaldes indskudsreglen? 


Svar #6
05. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Altså skal jeg så sige (b1-a1) - (b2-a1)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, på en måde. Det viser, hvorledes man finder koordinatsættet for en vektor AB ud fra koordinatsættene for punkterne A og B.

#6

Man har

        AB = [b1-a1 ; b2-a2]


Svar #8
05. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

så AB=(6;8)??


Svar #9
05. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt.


Svar #11
05. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hvordan kommer jeg så videre? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man finder så koordinatsættet for vektoren -2·AB ved at gange koordinaterne i AB med -2.

Man finder længden af en vektor ved at benytte     |a|2 = aa . Forat finde retningsvinklen θ, skriver man vektoren på formen

        a = |a|·[cos(θ) , sin(θ)]

Enhedsvektoren er     eAB = AB / |AB| .


Svar #13
05. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

TAK! :)


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.