Matematik

Linær funktion - hjælp!

05. november 2014 af Nielsen1996 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude!

Sidder lige nu med en emneopgave jeg skal have lavet færdig til i morgen og mangler kun at få gjort én opgave færdig, har dog kigget på opgaven ret længe efterhånden og kan ikke finde ud af at løse den.
Der står følgende i opgaven:

Funktionen f har forskriften:
f(x)=−3x−1, −10<x≤10

a) Indtegn funktionen f i et passende koordinatsystem.

b) Beregn f(−3)

c) Løs ligningen: f(x) = 0 

Er der måske en venlig sjæl derude, som kan hjælpe mig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Indtegn den rette linie ved at beregne to punkter på linien. x-aksen skal dække intervallet ]-10;10] . Marker punktet ved x = -10 med åben cirkel, mens punktet ved x = 10 markeres med fyldt cirkel.

b) Indsæt x = -3 og beregn f(-3).

c) Løs ligningen   -3x -1 = 0 .


Skriv et svar til: Linær funktion - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.