Matematik

lineær funktion

06. november 2014 af langelyn (Slettet) - Niveau: C-niveau

peter køre to ture med taxaselskabet ABC. den første tur kører han 10 km, det koster ham 135 kr.

den anden tur kører han 57 km, det koster 652kr.

hvad bliver forskriften for denne funktion 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der søges en lineær forskrift af formen   y = ax + b , hvor x er antal kørte km, og y er prisen i kr for turen. Bestem den lineære forskrift gennem de to punkter  (10 , 135)  og  (57 , 652) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2014 af Koburg58 (Slettet)

Bestemmelse af den lineære funktionsforskrift ud fra punkterne (x1,y1) og (x2,y2)

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} = \frac{y_1-y_2}{x_1-x_2}

b = y_1-a\cdot x_1 = y_2 - a\cdot x_2


Svar #3
06. november 2014 af langelyn (Slettet)

jeg for a til 4,76 og b til 9,40 er jeg helt galt på den eller hvad? 

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt beregnet.

        a = (652 - 135) / (57 - 10) = ...

Det bliver "pæne" tal for a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2014 af mathon

              \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b\\ \hline 10&135&57&652&\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&y_1-a\cdot x_1 \end{array}


Svar #6
06. november 2014 af langelyn (Slettet)

mange tak begge :)


Svar #7
06. november 2014 af langelyn (Slettet)

nogen der kan fortælle mig hvad en passende definitionsmængde for p(x) ville være?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Antallet x af kørte km skal sikkert være ≥ 0 .


Svar #9
06. november 2014 af langelyn (Slettet)

kan du uddybe forstår det ikke helt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så definitionsmængden er alle tal større end eller lig med 0,

        Dm(p) = [0;∞[


Svar #11
06. november 2014 af langelyn (Slettet)

tak ;)


Svar #12
06. november 2014 af langelyn (Slettet)

et andet taxaselskab 123 reklamerer med, at de ikke har noget startgebyr. til gengæld koster det 12kr.pr. km. man kører

spørgsmål1 forskriften for k(x)?

spørgsmål 2 hvornår er det billigst at køre med 123?


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. november 2014 af mathon

                     k_1(x)=11x+25

                     k_2(x)=12x


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. november 2014 af mathon

      Løs
                k_1(x)\geq k_2(x)


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.