Matematik

Løst korrekt?

10. november 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

ER følgende opgaver løst korrekt?

Vedhæftet fil: 1 og 2.PNG

Svar #1
10. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Opgave 1

Vedhæftet fil:IMAG1016.jpg

Svar #2
10. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Opgave 2

Vedhæftet fil:IMAG1015.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du kan selv gøre prøve ved at indsætte din fundne løsningsfunktion i differentialligningen, og kontrollere, at den opfylder begyndelsesbetingelserne.

Opg 1. Man vil forkorte brøken 2/6 . Du har ikke bestemt c2 korrekt.

Opg 2. Du udregner ikke (3+1)2 korrekt, så du løser ikke den ønskede differentialligning.


Svar #4
14. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Kan ikke finde fejlen i opgave 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Med c1 = 0 har man så

        y(t) = c2·e-t·sin(qt) , q = (√3)/3

og dermed

        y'(t) = c2·(-sin(qt) + q·cos(qt))·e-t

og der skal gælde y'(0) = 2 , så man har

        2 = c2·q eller      c2 = 2/q = 2·√3


Svar #6
16. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Det forsår jeg ikke helt. hvad er q? Altså hvorfor definerer du noget med q? 


Svar #7
16. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Og hvordan kan du få q til det du skriver? man indsætter jo 0 på t's plads og deraf ville det ikke kunne give det du skriver?


Svar #8
16. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

har forstået det nu, havde diffirentieret forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo forklaret i #5, at q = (√3)/3 .

(differentieret).


Skriv et svar til: Løst korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.