Matematik

Skæringspunkter

10. november 2014 af carilna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har problemer med at bestemme skæringen med y-aksen. Håber nogen kan hjælpe

Vedhæftet fil: skæring.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

For skæringspunkter med y-aksen gælder der x(t) = 0 , dvs

        cos(t) / (2 + sin(t)) = 0

Da 2 + sin(t) > 0 for alle t, er ligningen via nulreglen ækvivalent med ligningen

        cos(t) = 0 .

Bestem samtlige løsninger for denne ligning i intervallet [0;2π] Benyt enhedscirklen.

Det er for så vidt ikke nødvendigt at løse denne ligning. Når der gælder cos(t) = 0 , har man

        sin(2t) = 2·sin(t)·cos(t) = 0

og

        sin2(t) = 1-cos2(t) = 1 ,

så der vil gælde

        y(t) = 3 + sin(2t) -2·sin2(t) = 3 + 0 - 2·1 = 1 .

Skæringspunktet med y-aksen er derfor punktet (0 , 1) .


Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.