Matematik

Find den stumpe vinkel

11. november 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vehæftet en opgave der driller. 

Jeg har fundet vinklen d= 98.13 og det passer også på min tegning.

Jeg mangler nu at finde den stupe vinkel mellem diagonalerne C og BE. Jeg får vinklen til 130, men når jeg måler vinklen på min tegning får jeg den til 135??  Har jeg regnet forkert eller får i det samme? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af mathon

                  \overrightarrow{AC}=\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -3\\-2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 6\\4 \end{pmatrix}

                  \overrightarrow{BE}=\overrightarrow{OE}-\overrightarrow{OB}=\begin{pmatrix} -5\\1 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -7\\2 \end{pmatrix}

Vinklen mellem \overrightarrow{AC} og \overrightarrow{BE}
beregnes af
                                           \cos(v)=\frac{\overrightarrow{AC}\cdot \overrightarrow{BE}}{ \left | \overrightarrow{AC} \right | \cdot \left | \overrightarrow{BE} \right |}


Svar #2
11. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Det har jeg også gjort får skalarproduktet til -34 og længden AC til kvadr af 52 og længden af BE til kvadr af 53


Svar #3
11. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Fandt ud af det ellers tak! 


Skriv et svar til: Find den stumpe vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.