Matematik

Aflevering om differentiering - Haster

12. november 2014 af vivi2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude. 

Jeg har en aflevering til imorgen, som jeg simpelthen ikke kan nå at lave. 
Så hvilken som helst hjælp vil gøre underværker. 

Det er om differentiering og lidt blandende opgaver, og alle opgaverne skal have alle udregninger med(meget vigitgt). 

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe!! :-)

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er 11 opgaver i det vedlagte, så må da hellere komme i gang nu. Hvilke opgaver har du problemer med?


Svar #2
12. november 2014 af vivi2 (Slettet)

Har nok størst problemer med opgave 4, 5, 8, 9 og 10 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opg 4. der er tale om en eksponentiel model, så du skal se på betydningen af konstanterne i en eksponentiel model.

Opg 5. Når du tegner skitsen, skulle det blive mere klart.

Opg 8. Benyt, at en strengt voksende funktion har en positiv differentialkvotient, mens en strengt aftagende funktion har en negativ differentialkvotient.

Opg 9. Eksponentiel model. Fremskrivningsfaktoren er den faktor, hvormed f(x) ganges, når x ændres med 1.

Opg 10. Benyt, at højden i en retvinklet trekant er mellemproportional mellem de stykekr, hvori den deler hypotenusen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2014 af mathon

Opg 10.

                      4 = 5c - c2
                      c2 - 5c + 4 = 0     c > 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2014 af mathon

Opg 7.    

                   F(x)=\int (2x+e^x)dx=x^2+e^x+k

                                   F(0)=0^2+e^0+k=12


Svar #6
12. november 2014 af vivi2 (Slettet)

Er der en der kan sige mig hvad b er lig med i opgave 1?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er tale om en lineær forskrift gennem de to punkter P(5,17) og Q(8,29) . Nr a er bestemt, indsættes det ene punkts koordinatsæt i forskriften

        y = ax + b

og b isoleres:       b = y - ax .


Svar #8
12. november 2014 af vivi2 (Slettet)

Jeg får bare  b=5-4/7x ?????? kan det passe 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

b er jo et tal. Det skal ikke indeholde et x. Hvad fik du a til?


Svar #10
12. november 2014 af vivi2 (Slettet)

har fået a=4/7


Svar #11
12. november 2014 af vivi2 (Slettet)

har brugt (y2 - y1)/(x2 - x1)


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Prøv at vise dine mellemregninger.


Svar #13
12. november 2014 af vivi2 (Slettet)

kan det passe at b giver 4,4286??


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Din værdi for a er forkert. Prøv at vise dine mellemregninger .


Svar #15
12. november 2014 af vivi2 (Slettet)

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)
(17-5)/(29-8)=12/21=4/7


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du roder rundt med x- og y-koordinaterne. x1 er jo det ene punkts x-koordinat og y1 er punktets y-koordinat. Punkterne er P(5,17) og Q(8,29) . Det første tal i et sæt er x-koordinaten, det andet tal er y-koordinaten.
                        (x,y)1           (x,y)2


Svar #17
12. november 2014 af vivi2 (Slettet)

wow jeg er dum!


Svar #18
12. november 2014 af vivi2 (Slettet)

Okay er det så rigtigt at a=4 og b=13??


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

a er korrekt. Prøv nu at beregne b = y1 - a·x1 .


Svar #20
12. november 2014 af vivi2 (Slettet)

så b=-3??


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.