Kemi

REAKTONSHASTIGHED

14. november 2014 af nichole12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen, som kan hjælpe med opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Reaktionshastigheden er ændring i koncentration delt med ændring i tid

v=dA/dt=1.04×10^-3M/63s=1.65×10^-5 M/s

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#1 Jeg overså støkiometrien

Den formelle defintion* af reaktionshastigheden for reaktanten og produktet er

v=-\dfrac{\mathrm{d[S_{2}O_{8}]^{2-}}}{\mathrm{d}t}=\dfrac{1}{2}\dfrac{\mathrm{d[SO_{4}^{2-}]}}{\mathrm{d}t}

hvor 1/2 er støkiometrien(fremgangsmåden er 1/(støkiometriske koefficienter)), værdierne for ændring i produktets koncentration kan indsættes

v=\dfrac{1.04\times10^{-3}\,\mathrm{M}}{2\cdot63\,\mathrm{s}}=8.25\times10^{-6}\mathrm{M\, s^{-1}}

Opsummeret kan det nævnes, at reaktionshastigheden altid er positiv, dog er der minus foran reaktanterne, for at beskriver deres koncentration falder. 

*http://goldbook.iupac.org/R05156.html


Skriv et svar til: REAKTONSHASTIGHED

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.