Matematik

Bestem t så a*b=30

14. november 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet en opgave som jeg lige hurtigt skal være sikker på jeg løser rigtigt. Jeg er i b'eren. 
Og jeg har bare sagt 30=7*t+3,6 også isoleret t. det giver så 12/7. Er det korrekt? 


Svar #1
14. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hov her er opgaven: 


Svar #2
14. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hov har kigget forkert det er detmerinanten! 


Svar #3
14. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Så t skal være 4 right? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, netop.


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. november 2014 af mathon

b)
              det(\vec{a},\vec{b})=\begin{vmatrix} 7 &t \\ 3& 6 \end{vmatrix}=30

               7\cdot 6-3\cdot t=30

               7\cdot 2- t=10

               14-t=10

                t=4


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2018 af Liselotteeee (Slettet)

hvorfor skal t være 4?


Brugbart svar (2)

Svar #7
15. marts 2018 af mathon

#6
        \small \textup{...fordi:}
                       \small \left | det\left ( \overrightarrow{a},\overrightarrow{b} \right ) \right |       \small \textup{for t=4, er}

                       \small \begin{Vmatrix} 7 &\mathbf{\color{Red} 4} \\ 3&6 \end{Vmatrix}=\left | 7\cdot 6-3\cdot \mathbf{\color{Red} 4} \right |=\left | 42-12 \right |=\mathbf{\color{Blue} 30}

                                      


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2022 af JosefineHansens

hvor fik man 2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2022 af Soeffi

#8. Man dividerer igennem i anden linje med 3, hvis det er det, som du mener...:

#5...

              det(\vec{a},\vec{b})=\begin{vmatrix} 7 &t \\ 3& 6 \end{vmatrix}=30

               7\cdot 6-3\cdot t=30

               7\cdot {\color{Red} 2}- t=10

               14-t=10

                t=4


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2022 af JosefineHansens

hvad er det præcis man dividere 3 med?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2022 af mathon

Man dividerer ikke 3 med noget
men man dividerer med 3

                                              \begin{array}{llllll} 7\cdot 6 - 3\cdot t=30\\\\ 7\cdot 3\cdot 2-3\cdot t= 3\cdot 10&\textup{der divideres med 3}\\\\ 7\cdot \cancel{3}\cdot 2-\cancel{3}\cdot t= \cancel{3}\cdot 10\\\\ 7\cdot 2- t= 10\textup{ osv...} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem t så a*b=30

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.