Fysik

Fysik opgave - hjælp!

14. november 2014 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogen der tid og lyst til at hjælpe med en opgave i fysik? Den er vedhæftet som et billede

Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: jjj.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

a) 

Du ved

vA=\mathrm{konstant}

som giver 

v_{1}\pi r_{1}^{2}=v_{2}\pi r_{2}^{2}\Leftrightarrow v_{2}=v_{1}\dfrac{r_{1}^{2}}{r_{2}^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

b) 

Du har Bernoullis ligning for to tilfælde, vandoverfalden og pigens mund, hvor h1 er vandhøjden og h2 er højden ved pigens mund. 

p_{0}+\dfrac{1}{2}\rho v_{1}^{2}+\rho gh_{1}=p_{2}+\dfrac{1}{2}\rho v_{2}^{2}+\rho gh_{2}

Relevante led samles

p_{2}=p_{0}+\rho gh_{1}-\rho gh_{2}+\dfrac{1}{2}\rho v_{1}^{2}-\dfrac{1}{2}\rho v_{2}^{2}

v2 indsættes og bemærk hh1 = b 

p_{2}=p_{0}-\rho g(h_{2}-h_{1})+\dfrac{1}{2}\rho v_{1}^{2}-\dfrac{1}{2}\rho\left(v_{1}\dfrac{r_{1}^{2}}{r_{2}^{2}}\right)^{2}

Der kvaderes og et faktor trækkes udenfor en parentes 

p_{2}=p_{0}-\rho gb-\dfrac{1}{2}\rho v_{1}^{2}\left(\dfrac{r_{1}^{4}}{r_{2}^{4}}-1\right) 


Svar #3
14. november 2014 af Falaffel (Slettet)

Okay, tak! hvordan er det med de to andre del opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#0 Hvor har du fået den udleveret? Jeg havde den på 1. semester på SDU.

c)

Du har samtlige værdier, som blot skal indsættes i udtrykket fra b)

Her er udregning fra maple med enheder: 

101325*Unit(Pa)-0.65e-1*(1000*Unit(kg/m^3)*9.82)*Unit(m/s^2)*Unit(m)-(1/2*1000)*Unit(kg/m^3)*(2*(1/1000))^2*Unit(m^2/s^2)*(0.4e-1^4/0.3e-1^4-1)=1.00687*10^5 Pa

Trykket i pigen mund er derfor 100687/101325=99.4% af det atmosfæriske tryk.


Svar #5
14. november 2014 af Falaffel (Slettet)

Tusind tak for din hjælp og tid! 

Vores lærer på gym har givet os en uni opg. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2014 af One_Smash (Slettet)

Hej OliverGlue. Kan du uddybe hvad du præcis gør i sidste trin i #2 :) Forstår ikke helt, hvordan det ender med det færdige udtryk. Fx hvor -1 kommer fra og hvad der sker med det led, der indeholder v1 :)


Skriv et svar til: Fysik opgave - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.