Matematik

linære funktion c niveau lektie til mandag HJÆÆÆÆLP!

15. november 2014 af Fenella312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude!
Jeg har et par matematikproblemer, som jeg virkelig håber I kan hjælpe med..

Opgaven lyder som følgende:

Hos et trykkeri kan en forfatter få trykt sine egne bøger. For at få trykt en bestemt bog
skal forfatteren betale 4775 kr. i startomkostninger og derefter 45 kr. pr. eksemplar af bogen.


a) Indfør passende variable, og opstil en formel, der beskriver sammenhængen
mellem antallet af trykte bøger og forfatterens samlede udgifter.

b) Hvor mange eksemplarer af bogen har en forfatter fået trykt, når de samlede
udgifter er 14 000 kr.?

det jeg er i tvivl om det er b. fordi jeg skal bruge forskriften Y=ax + b og jeg ved at a=45 og b=4775 og i opgave B der finder vi ud af at Y(eller f(x)) er 14000 men skal jeg ikke finde x for at regne opgave B ud? håber virkelig der er nogle derude der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

a)

For en lineærforskrift, y = ax + b , er a hældningskoeffcienten, hvormed at for hver gang, du går 1 hen, går du a op. b er startværdien (skæring med y-aksen)

Hvad får du så forskriften til?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

b)

   y = 45x + 4775 = 14000

   y = 45x = 9225

   y = 9225 / 45 = 205


Svar #3
15. november 2014 af Fenella312 (Slettet)

45x hvordan får du det til 9225?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#3

Ved at trække 4775 fra 14000


Svar #5
15. november 2014 af Fenella312 (Slettet)

A,

y = 45x + 4775

B,

vil di ikke uddybe det vildt mere nøjagtigt?


Svar #6
15. november 2014 af Fenella312 (Slettet)

hvorfra ved du at du vil trække 4775 fra 14000?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#5

   y = 45 · x + 4775 = 14000

   y = 45 · x + 4775 - 4775 = 14000 - 4775

   y = 45 · x = 9225

   y = (45 · x) / 45 = 9225 / 45

   x = 205

   


Svar #8
16. november 2014 af Fenella312 (Slettet)

Lækkert!!!! tusinde tak!! :D


Skriv et svar til: linære funktion c niveau lektie til mandag HJÆÆÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.