Matematik

VIRKELIG HJÆLP til Cos, Tan, Sin opgave!! :)

16. november 2014 af Elina1500 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, mit spørgsmål lyder "Hvor stor er afstanden mellem punkt A og punkt B" og jeg har disse mål:

A = 21 grader.

Fra A til C = 334 m

Fra B til C = 128 m. 

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Brug cosiusrelationen for vinkel A. Den giver dig en 2. gradsligning.
 


Svar #2
16. november 2014 af Elina1500 (Slettet)

Forstår det ikke rigtigt D;


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Der er tre cosinusrelationer, én for hver vinkel i trekanten. Du kender vinkel A, hvorfor du skal bruge:

a2 = b2 + c2 - 2bc cos(A)

Du indsætter de kendte værdier i formlen. Det giver en andengradsligning med c som ubekendt. Den løser du.


Skriv et svar til: VIRKELIG HJÆLP til Cos, Tan, Sin opgave!! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.