Fysik

Fysik

16. november 2014 af Sejedansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

To skøjteløbere står front mod front på isen. Han kommer med en bemærkning om hendes vægt, og hun bliver sur. Hun giver ham et kraftigt skub, hvorved han ryger baglæns med farten 1,8 m/s. Han vejer 95 kg, og hun vejer 65 kg

a) Bestem bevægelsesmængden efter skubbet 

Den har jeg fået til 171 kg*m/s

b) Hvor stor er hendes rekylhastighed 

Nogle der kan hjælpe? 


Svar #1
16. november 2014 af Sejedansk (Slettet)

Jeg ved godt at man skal anvende impulsbevarelsen men hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a) Jeg synes, opgaven er upræcist formuleret. Er det mandens impuls eller er det den samlede impuls, man skal finde?

b) Impulsen før skubbet er 0. Efter skubbet skal den stadig være 0, da de ikke er blevet påvirket af nogen ydre kraft.

mmand*vmand + mkvinde*vkvinde = 0  <=>

vkvinde = -mmand/mkvinde*vmand

vkvinde = -95kg/65kg * 1,8m/s = -2,6 m/s


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.