Matematik

Udbud og efterspørgsel

18. november 2014 af samsoe1993 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

2. Udbud og efterspørgsel for Krympefilm LPDE

Det antages, at der for produktet "Krympefilm LPDE" gælder, at der er mange købere og sælgere på markedet, og at der er tale om et standardprodukt, således at prisdannelsen foregår gennem udbud og efterspørgselskurve. Krympefilm sælges pakket på hele paller, og Q er antallet af solgte paller pr. år, mens P er prisen pr. palle.

Om efterspørgselskurven gælder, at den går gennem punktet (P, Q)=(800,1600) og efterspørgselselasticiteten i punktet (P=200) er -1/5.

Om udbudskurven gælder, at den går gennem punkterne (P, Q)=(100,0) og (P, Q)=( 300,1000) Side 3 af 6

2.1 Du bedes opstille ligningene for henholdsvis efterspørgselskurven og udbudskurven og finde ligevægtsmængden og ligevægtsprisen under anvendelse af tabeller, figurere og matematiske beregninger.

Det antages nu, at der indføres en maksimalpris på det pågældende produkt på P=400.

2.2. Du bedes analysere konsekvenserne af denne maksimal og redegøre for hvilke andre mekanismer end prismekanismen der kunne træde i kraft til fordeling af den producerede mængde.

Det antages nu, at der indføres en minimalpris på det pågældende marked på P=700.

2.3. Du bedes analysere konsekvenserne af denne minimalpris og redegøre for hvilke andre mekanismer end prismekanismen der kunne træde i kraft til fordeling af den producerede mængde.


Skriv et svar til: Udbud og efterspørgsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.