Matematik

udbud og efterspørgsel

18. november 2014 af samsoe1993 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

3. Efterspørgslen efter produktet "Poser på rulle med hank".

Det antages, at der for produktet "Poser på rulle med hank" gælder:

Qx=150-2,3Px+3,4I+1,2Py-0,7Pm+12A

Hvor

Px: Prisen for "Poser på rulle med hank".

I: indkomsten i samfundet.

Py: Prisen for et andet produkt, som enten er et substituerbart produkt eller et komplementært produkt til "Poser på rulle med hank".

Pm: Prisen for et andet produkt som enten er et substituerbart eller et konmplementært produkt til "Poser på rulle med hank".

A: Reklame

I det kommende år (år 1) forventes der at gælde følgende:

Px=100

I=200

Py=120

Pm=50

A=150

3.1 Beregn det forventede salg af "Poser på rulle med hank" det kommende år.

3.2 Beregn elasticiteten med hensyn til hver enkelt parameter og kommenter disse beregninger.

3.3 Redegør for hvorvidt produkterne Qy er et substituerbart eller et komplementært produkt til "Poser på rulle med hank". Side 4 af 6

3.4 Redegør for hvorvidt produkterne Qm er et substituerbart eller et komplementært produkt til "Poser på rulle med hank".

3.5 Beregn det forventede salg, såfremt der forventes følgende ændring af parametrene fra det kommende år (år1) til det efterfølgende år (år2).

Px: Forventes at stige 20 %

I: Forventes at stige 25 %

Py: Forventes at være 130

Pm: Forventes at falde med 10 %

A: Forventes at stige med 33 %

Man vil nu gerne i år 2 sælge den beregnede mængde i år 1 med et tillæg på 25 %, og man forventer at de udefra kommende faktorer er uændrede og altså indeholder de forventede ændringer fra år 1 til år 2. Det eneste man således i virksomheden kan gøre er at ændre enten reklamen A eller prisen for produktet Px.

3.6 Du bedes beregne hvor meget man skal ændre reklamen A fra år 1 til år 2 for at få et salg der er 25 % større end i år 1, hvis man ikke ændrer i prisen, som man fastholder på prisen i år 2, som er prisen i år 1 med et tillæg på 20 %.

3.7 Du bedes beregne hvor meget man skal ændre prisen Px fra år 1 til år 2, hvis man ikke ændrer i reklamen, som man fastholder på reklamen i år 2, som er reklamen i år 1 med et tillæg på 33 %.


Skriv et svar til: udbud og efterspørgsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.