Matematik

Vektorer

18. november 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave. Er på bar bund :( ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2014 af LeonhardEuler

For ortogonale vektorer a og b gælder der

                 a · b = 0   ⇔    ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Skalarproduktet for to vektorer er

\cos(\theta) = {\vec{a}\cdot\vec{b} \over \Vert\vec{a}\Vert \Vert\vec{b}\Vert}

hvis længderne ganges over og vinklen er 0, giver venstre side nul, dv.s. du skal løse ligningen prikproduktet af to vektorer = 0

1\cdot(5t-1)+(-2t\cdot3)=0\Leftrightarrow t=-1


Svar #3
18. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Jeg forstår det desværre ikke.. Kan jeg måske få det lidt mere detaljeret punkt for punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2014 af LeonhardEuler

#3 : Du har allerede fået serveret svaret på et sølvfad i #2


Svar #5
18. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

#2

Skalarproduktet for to vektorer er

\cos(\theta) = {\vec{a}\cdot\vec{b} \over \Vert\vec{a}\Vert \Vert\vec{b}\Vert}

hvis længderne ganges over og vinklen er 0, giver venstre side nul, dv.s. du skal løse ligningen prikproduktet af to vektorer = 0

1\cdot(5t-1)+(-2t\cdot3)=0\Leftrightarrow t=-1


Bliver den øverste formel brugt til den nederste udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2014 af LeonhardEuler

   Løs nu ligningen 

               a · b = 0  

   med hensyn til t


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.