Matematik

Udregn og reducer

18. november 2014 af Nicole87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp

Jeg skal regne dette regnestykke ud: (x+2)(2x-4)/3*1/x2-4

Jeg er selv kommet frem til 2(x+2)(x-2)/3*1/(x+2)(x-2) 

Så er det noget med noget med at jeg kan forkorte ydligere med brøkregning, men kan ikke huske hvordan jeg skal gøre, er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2014 af LeonhardEuler

Skriv det korrekt op med parentesser eller med LaTeX-funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2014 af PeterValberg

Er det:

\frac{(x+2)(2x-4)}{3}\cdot\frac{1}{x^2-4}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2014 af PeterValberg

Kan omskrives til:

\frac{2(x+2)(x-2)}{3}\cdot\frac{1}{(x+2)(x-2)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
18. november 2014 af Nicole87 (Slettet)

Ja det er det peter, kunne ikke lige sætte sådan op herinde på computeren, men kan jeg ikke reducere det mere? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2014 af PeterValberg

jo, en hel del endda :-) parenteserne "går ud med" hinanden.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
18. november 2014 af Nicole87 (Slettet)

\frac{2}{3} * 1  ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2014 af PeterValberg

#6 jeps 2/3 er korrekt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
18. november 2014 af Nicole87 (Slettet)

Tak :) 


Skriv et svar til: Udregn og reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.