Matematik

Trigonometri ?!

19. november 2014 af Dian123 - Niveau: B-niveau

Hej, kan nogle hjælpe med opgave b som jeg har vedhæftet? Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal tegne skitsen


Svar #1
19. november 2014 af Dian123

..

Vedhæftet fil:matematik opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2014 af peter lind

Du skal bare lave en grov skitse med højden. Det er kun tænkt som en hjælp til dig i det næste spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af mathon

                                       \cos(A)=\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc}

                                        \left | AD \right |=c\cdot \cos(A)=\frac{b^2+c^2-a^2}{2b}


Svar #4
19. november 2014 af Dian123

#2 så jeg skal egentlig bare tegne en streg ned  til  AC fra vinklen B?

#3

Hvordan kan det være at du bruger formlen for at finde vinkel A når du skal finde siden AD?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2014 af peter lind

Ja til første spørgsmål
 


Svar #6
19. november 2014 af Dian123

Så det jeg har gjort her er rigtigt? (Vedhæftet billede)

Mit problem er bare nu at jeg ikke ved hvordan jeg regner den næste opgave ud, siden AD. Hvordan var det med højden tænkt som en hjælp? Jeg kender nemlig kun vinkel A og siden AB.

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2014 af peter lind

Find vinkel A se #3. I trekant ABD brug reglen om cosinus i en retvinklet trekant


Svar #8
19. november 2014 af Dian123

Jeg kender jo allerede vinkel A men jeg mangler siden AD. Og der står jo ikke i opgaven om det er en retvinklet trekant..


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2014 af mathon

                       \left | AD \right |=\frac{b^2+c^2-a^2}{2b}=\frac{12^2+6^2-9^2}{2\cdot 12}=


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2014 af peter lind

Højden nedfældet fra et hjørne i trekanten er vinkelret på den modstående side. Sådan er højden defineret


Svar #11
19. november 2014 af Dian123

#9

Det er da vinklen A du beregner der og ikke siden AD? Nu bliver jeg lidt forvirret når jeg får forskellige svar fra jer

#10

Okay, så hvis nu det er en retvinklet trekant og jeg vil finde siden AD. Skal jeg så benytte formlen:

b= Cos(A) * c?

Dvs. cos(46,5675) * 6 = 4. 12?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. november 2014 af peter lind

Du blander der sammen.

1. Du skal finde vinkel A i trekant ABC ved at bruge cosinusrelationerne.

2. Brug derenæst den fundne vinkel i den retvinklede trekant ABD til at finde siden AD

se #3


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. november 2014 af mathon

                       \left | AD \right |=\frac{b^2+c^2-a^2}{2b}=\frac{12^2+6^2-9^2}{2\cdot 12}=\frac{33}{8}=\frac{32}{8}+\frac{1}{8}=4\tfrac{1}{8}


Svar #14
19. november 2014 af Dian123

Men så er mit resultat jo også rigtigt ? Jeg har jo fundet vinkel A allerede fra første opgave... og som mathon viser i #13 så får vi samme resultat :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

d) For at beregne forholdet mellem arealerne af trekant ABD og DBC kan man benytte

        TABD = (1/2)·|BD|·|AD| = (1/2)·|BD|·c·cos(A)

og

        TDBC = (1/2)·|BD|·DC| = (1/2)·|BD|·a·cos(C)

        TABD / TDBC = c·cos(A) / (a·cos(C)) = c·(b2 + c2 - a2)/(2bc) / (a·(a2 + b2 - c2)/(2ab))

                                                                = (b2 + c2 - a2) / (a2 + b2 - c2)

                                                                = (122 + 62 - 92) / (92 + 122 - 62)

                                                                = (42 + 22 - 32) / (32 + 42 - 22)

                                                                = (16 + 4 - 9) / (9 + 16 - 4)

                                                                = 11/21


Svar #16
20. november 2014 af Dian123

   TABD = (1/2)·|BD|·|AD| = (1/2)·|BD|·c·cos(A)

Hvorfor skriver du = ½ * BD og undlader AD? Desuden har jeg jo ikke højden (BD) :/


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Jeg erstatter |AD| med c·cos(A) .  Højden |BD| er ikke nødvendig, da den jo forkortes væk når man danner forholdet TABD / TDBC .


Svar #18
20. november 2014 af Dian123

Det forstår jeg ikke helt hvorfor du gør?
Altså jeg har selv et bud på hvordan det skal regnes ud men jeg er ikke sikker på at det er helt rigtigt.

Jeg har jo vinkel A og vinkel D  + siden d. Så jeg kan bruge formlen a/sin(A) = c/sin(C)

c/sin(C) * sin(A) = a

Og derefter kan jeg bruge arealformlen T = ½*a*b * sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. november 2014 af mathon

#18

           Regn og vis dit resultatet.
           Bemærk, at der bedes om arealforholdet og ikke om de enkelte arealer;
           men selvfølgelig kan arealerne beregnes og efterfølgende divideres.
          


Svar #20
20. november 2014 af Dian123

#19

c/sin(C) * sin(A) => ((6)/(sin(90)))*sin(46.5674) = 4.3571

T= ½*a*b * sin(C)

0.5*4.3571*4.125*sin(90) = 8.98652

Det skulle så forestille at være arealet for trekant ABD men det giver jo ingen mening..:S og jeg forstår ik hvorfor du ganger med c*cos(a) Andersen11


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.